Zinken Dakgoot kopen?

Zinken mastgoot

Meest gekozen!

Zinken bakgoot

Bekijk assortiment

Dakgoot zonder solderen

Super eenvoudig te monteren

Overige goten

Kilgoot, Verholen goot en onderpan

Zinken dakgoot assortiment

Op zoek naar een zinken dakgoot of naar onderdelen om jouw dakgoot te bevestigen? Dan kun je kiezen uit een zinken bakgoot of zinken mastgoot. Voor een zinken bakgoot heb je bijbehorende bakgootbeugels nodig en voor een zinken mastgoot heb je bijbehorende mastgootbeugels nodig. Je kunt hierbij kiezen voor gootbeugelsmuurbeugels en renovatiebeugels. Daarnaast vind je hier ook de overige dakgoot onderdelen die je nodig hebt voor jouw project. Denk hierbij aan tapeindenbinnenbochtenbuitenbochtenkopschottenexpansiestukken en gegalvaniseerde hoekijzers voor jouw mastgoot en bakgoot. Dakgoot zonder solderen bestellen? Bekijk dan hier de producten voor de meest eenvoudige montage: Dakgoot zonder solderen.

Dakgoot keuzehulp gebruiken?

Stel eenvoudig jouw zinken dakgoot samen.

Populaire producten bakgoot

Bekijk hier de meest verkochte mastgoot onderdelen.

webshop-keurmerk-zink-kopen

Zinken dakgoten voor de beste prijs

Goedkope mastgoot kopen of een goedkope bakgoot kopen? Je shopt ze voordelig, veilig en snel via Zink24.nl. Dé webshop voor al jouw zinkwerk. Naast de zinken mastgoot en de zinken bakgoot, ben je bij Zink24.nl ook aan het juiste adres voor overige dakgoten. Denk hierbij aan een kilgoot, verholen goot, onderpan en een zelfklevende EPDM dakgoot (bekleding).

A-kwaliteit Zink

De dakgoten van zink24.nl zijn van A kwaliteit. Hieronder vallen de beste zink producten die beschikbaar zijn.

Hoe plaats je een zinken dakgoot?

Hoe plaats je een zinken dakgoot? Lees hieronder de handleiding voor het monteren van jouw eigen zinken dakgoot, zinken mastgoot of zinken bakgoot.

Zinken bakgoot

Op zoek naar een zinken bakgoot? Zinken bakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende maten (B30, B37, B44 en B55).

Let op: Kies dezelfde maat beugels en bochten als de maat bakgoot die je kiest. Hierbij staat de B voor de maat voor het Bakgootmodel. De M voor de maat staat voor het Mastgootmodel.

Zinken mastgoot

Op zoek naar een zinken mastgoot? Zinken mastgoten zijn verkrijgbaar in verschillende maten (M30, M37 en M44).

Let op: Kies dezelfde maat beugels en bochten als de maat mastgoot die je kiest. Hierbij staat de M voor de maat voor het Mastgootmodel. De B voor de maat staat voor het Bakgootmodel.

Hoe plaats je een zinken dakgoot? (Stappenplan)

Hoe plaats je een zinken dakgoot? Lees hier het stappenplan, waarmee jij zelf jouw goot op de beste manier kunt plaatsen.

Wat lees je in dit stappenplan?

Inhoud

Wat heb je nodig voor het plaatsen van een dakgoot?

Materiaal:

Gereedschap:

Plaats de dakgootbeugels

Plaats de dakgootbeugels aan het dak. Plaats hierbij als eerste de gootbeugel aan de kant van de regenpijp. Plaats vervolgens de gootbeugel die aan het andere uiteinde van de dakgoot komt. Span nu een draadje tussen de eerste en de laatste gootbeugel. Hierdoor kun je eenvoudig de tussenliggende beugels plaatsen op de juiste afstand. Hou maximaal 60 cm afstand tussen de gootbeugels.

Let op: zorg er bij het plaatsen van de gootbeugels voor, dat de dakgoot iedere meter circa 2,5 mm af kan lopen. Hierdoor voorkom je, dat er water in de dakgoot blijft staan.

mastgootbeugel-45-graden-met-tapgat
Dakgootbeugel

Plaats de hoeklijn

Schroef de hoeklijn aan het uiteinde van de gootbeugels vast. Hierdoor verstevig je jouw dakgoot constructie. De dakgoot kan er later eenvoudig tussen geplaatst worden.

hoekijzer-met-sleuf
Hoeklijn met sleuf

Zaag de dakgoot op maat

Zaag de dakgoot met een ijzerzaag op maat (indien nodig). Verwijder vervolgens de bramen, zodat de goot netjes gemonteerd kan worden.

mastgoot m44
Dakgoot

Plaats de kopschotten

Soldeer de zinken kopschotten aan de uiteindes van de dakgoot en creëer een waterdichte afsluiting.  

kopschot-links-rechts
Kopschot

Plaats het tapeind

Zaag een rond gat op de plaats waar de de regenpijp aan elkaar gemonteerd moeten worden. Plaats hier het tapeind. Soldeer het tapeind voor een optimale bevestiging.

tapeind-voor-bakgoot-9
Tapeind

Plaats de dakgoot

Plaats de dakgoot in de gootbeugels. Begin bij het uiteinde en werk vervolgens naar de regenpijp toe. Hierdoor blijft de afloop van de dakgoot op de juiste manier in tact.

zinken-bakgoot-kopen
Bakgoot

Plaats een onderbreking

Wordt jouw dakgoot 6 meter of langer? Dan moet je een onderbreking in de dakgoot plaatsen, om het krimpen en uitzetten op te kunnen vangen. Dit doe je met een expansieband. Soldeer de expansieband in de overgang van de dakgootdelen. Tot slot soldeer je de meegeleverde rand aan de kralrand van de dakgoot.

zinken-expansieband-mastgoot
Expansieschot

Dakgoot solderen

Als de dakgoot bevestigd is in de gootbeugels, kun je de dakgoot onderdelen aan elkaar solderen. Gebruik hiervoor het soldeerwater, de soldeerkwastjes en het soldeerapparaat. Werk de gesoldeerde verbinding netjes af, door een vloeiende overloop.

 

soldeerwater-gepatineerd-zink
Soldeerwater

Monteer de regenpijp aan de dakgoot

Bekijk pagina zinken regenpijp

Let op: Ieder dakgootproject is anders. De bovenstaande informatie dienen als richtlijn, zodat je de stappen ziet, die horen bij het monteren van een dakgoot. Het kan zijn, dat er voor jouw specifieke project andere handelingen nodig zijn.

zinken-regenpijp-kopen
Regenpijp

Veelgestelde vragen over het monteren van een dakgoot

Een dakgoot is een hoekige of halfronde bak (goot), waarmee je het hemelwater, dat op het dak terecht komt, op kunt vangen. Er zijn twee soorten dakgoten: Een mastgoot (halfrond) en een bakgoot (hoekig).

De geschikte maat voor jouw dakgoot is afhankelijk van de daklijn. Als je de lijn van het dak doortrekt, moet deze ruim binnen de dakgoot vallen. Hierdoor zal de waterlijn ook in de goot vallen en voorkom je, dat het water over de dakgoot zal kletsen.

De meest gangbare maat voor een zinken dakgoot is een dakgoot maat M44 voor een mastgoot en B44 voor een bakgoot. Daarnaast zijn de maten 37 en 30 ook veel gebruikt in Nederland. De 37 wordt ook gebruikt voor huizen en de 30 wordt gebruikt voor tuinhuisjes en schuurtjes. 

De dakgootbeugels monteer je, door ze eenvoudig aan de dakrand te schroeven. Haal eerst de onderste rij van de dakpannen weg, zodat je er makkelijker bij kunt. Plaats eerst de eerste en de laatste beugel. Span er vervolgens een draadje tussen, zodat je de tussenliggende dakgootbeugels eenvoudig op de juiste plaats kunt bevestigen. Hou circa 60 cm afstand tussen de beugels. Laat de dakgoot iedere meter ongeveer 2,5 mm aflopen. Hiermee voorkom je, dat er water in de dakgoot blijft staan.

Wanneer je de dakgootbeugels niet aan het dak kunt bevestigen, kun je met behulp van muurbeugels of renovatiebeugels de dakgoot aan de muur bevestigen. Plaats ook hier eerst de eerste en de laatste beugel. Span er vervolgens een draadje tussen, zodat je de tussenliggende dakgootbeugels eenvoudig op de juiste plaats kunt bevestigen. Hou circa 60 cm afstand tussen de beugels. Laat de dakgoot iedere meter ongeveer 2,5 mm aflopen. Hiermee voorkom je, dat er water in de dakgoot blijft staan.

Met behulp van het tapeind verbind je de dakgoot met de regenpijp. Boor een gat op de plaats waar het tapeind moet komen. Plaats het tapeind vanaf boven in de dakgoot en bevestig het tapeind door het te solderen in de dakgoot. Vervolgens kun je de regenpijp (of een benodigde bocht) eenvoudig aan de onderkant op het tapeind schuiven.

Een expansieschot gebruik je, om het uitzetten en het krimpen van de zinken dakgoot op te kunnen vangen. Een alternatief voor een expansieschot is een expansieband.

Zorg dat het te solderen oppervlak goed schoon is. Laat de twee dakgootdelen circa 2 á 3 cm overlap hebben. Breng vervolgens met behulp van de soldeerkwastjes het soldeerwater aan op de naad. Nu kun je met behulp van de soldeerbout, de naden solderen. Soldeer de naad eerst boven aan de rand, vervolgens aan het andere uiteinde van de naad en daarna in het midden. Tot slot soldeer je de tussengelegen stukjes ook netjes en werk je de gesoldeerde naad netjes af.

Verwijder de soldeerresten na afloop van het solderen met een schone doek.

Het solderen van dakgootbochten en kopschotten gaat op dezelfde manier in zijn werk.

zinken-dakgoot-regenpijp-kopen-keuzehulp
Hemelwater afvoer