Zinken regenpijp kopen?

Zinken regenpijp rond 80 mm

Meest gekozen!
Standaard

Zinken regenpijp rond 100 mm

Voor grote daken

Zinken regenpijp vierkant

Luxe uitstraling

Zwarte zinken regenpijp

Uniek in zijn soort

Regenpijp assortiment

Op zoek naar een zinken regenpijp of naar onderdelen voor jouw hemelwater afvoersysteem? Je kunt kiezen uit een ronde en een vierkante regenpijp van zink. Vervolgens kun je de juiste bochten kiezen, afgestemd op jouw project. Hierbij kun je uiteraard kiezen voor ronde en vierkante zinken bochten.

Om jouw hemelwater afvoersysteem compleet te maken, vind je hier ook onderdelen voor het monteren van de regenpijp. Bekijk hiervoor de Zinken wrong, de verbindingsmof, regentonvuller en de bevestigingsbeugels.

Regenpijp keuzehulp gebruiken?

Stel eenvoudig jouw zinken regenpijp inclusief toebehoren samen.

webshop-keurmerk-zink-kopen

Zinken regenpijp

Goedkope zinken regenpijp kopen?

Goedkope zinken regenpijpen, Hemelwaterafvoer onderdelen, zinken bochten en overige producten shop je voor de scherpste prijzen bij zink24.nlEen zinken regenpijp is een essentieel onderdeel van jouw dakgootsysteem en helpt het regenwater efficiënt af te voeren. Het kiezen van de juiste zinken regenpijp kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet waar je op moet letten. Op deze pagina geven we je uitgebreide tips voor het kopen van een zinken regenpijp, zodat je een goede beslissing kunt nemen en de perfecte regenpijp voor jouw woning kunt kiezen.

De voordelen van een zinken regenpijp

Zinken regenpijpen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen zoals PVC en aluminium. Een zinken regenpijp is duurzaam, onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Bovendien is zink een milieuvriendelijk materiaal dat volledig recyclebaar is. In deze sectie bespreken we de voordelen van zinken regenpijpen en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor jouw huis of bedrijfspand.

De juiste maat en diameter regenpijp

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van een zinken regenpijp is de diameter. De juiste diameter hangt af van de grootte van het dakoppervlak en de hoeveelheid regenwater die moet worden afgevoerd. Een te kleine diameter kan leiden tot overstromingen, terwijl een te grote diameter onnodig duur kan zijn. Voor de meeste huizen is een zinken buis met een diameter van 80 mm het meeest gangbaar.

Regenpijpen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en vormen. Het is belangrijk om de juiste lengte en vorm te kiezen op basis van jouw woning en esthetische voorkeuren. Bij Zink24 vind je zinken buizen met lengtes van een, twee en drie meter. Heb je een andere lengte nodig, dan kun je deze zelf of door ons op maat laten maken.

Regenpijp 80 mm

Op zoek naar een ronde of vierkante zinken afvoerbuis voor jouw Hemelwater afvoersysteem (HWA)? Je vindt ze hier in de meest gangbare maten van 80 mm en 100 mm diameter voor de ronde regenpijp. De vierkante regenpijp is verkrijgbaar in 80×80 mm en 100×100 mm. De ronde buis is verkrijgbaar in lengtes van één, twee, drie en vier meter. De vierkante buis is verkrijgbaar in lengtes van één, twee en drie meter.

A-kwaliteit Zink

De regenpijpen van zink24.nl zijn van A kwaliteit. Hieronder vallen de beste zink producten die beschikbaar zijn.

Hoe plaats je een zinken regenpijp?

Bekijk hieronder een handleiding voor het monteren van jouw regenpijp. Let op dit is een standaard beschrijving. Iedere situatie vraagt om een gerichte aanpak. Deze beschrijving dient uitsluitend als richtlijn voor het monteren van jouw hemelwater afvoersysteem.

Zwarte regenpijp

Bij Zink24.nl shop je nu ook jouw zwarte zinken regenpijp en jouw aluminium regenpijp zwart. Inclusief de benodigde toebehoren. Het aluminium hemelwaterafvoer assortiment heeft een mat zwarte kleur. 

Hoe plaats je een zinken regenpijp? (Stappenplan)

Hoe plaats je een zinken regenpijp? Lees hier het stappenplan, waarmee jij zelf jouw zinken regenpijp op de beste manier kunt plaatsen.

Wat lees je in dit stappenplan?

Inhoud

Wat heb je nodig voor het plaatsen van een regenpijp?

Materiaal:

Gereedschap:

  • Boormachine
  • IJzerzaag
  • Steenboor
  • Rolmaat
  • Hamer

Dakgoot aansluiten op regenpijp

De dakgoot kun je met behulp van een tapeind en een sprongbocht aan laten sluiten op de regenpijp. Hiervoor bevestig je de bovenkant van de sprongbocht aan de onderkant van het tapeind. Aan de onderkant schuif je de sprongbocht over de regenpijp.

Komt de sprongbocht niet goed uit bij de verbinding van jouw dakgoot naar de regenpijp? Dan kun je ook door losse bochten of door een telescoopbocht te gebruiken de gewenste verbinding zelf op maat maken.

zinken-sprongbocht
zinken sprongbocht

Muurbeugels plaatsen

Boor met de steenboor gaten in de muur op de plaats waar de muurbeugels moeten komen. Plaats daarna de pluggen in deze gaten. Sla vervolgens met een hamer de de muurbeugel in de plug. Draai tot slot de moer van de muurbeugel open.

Let op: de maximaal aanbevolen afstand tussen de muurbeugels is 150 cm.

hwa-beugel-combi-moer
hwa-beugel combimoer

Zinken dubbele wrong plaatsen

Schuif de zinken dubbele wrong over de regenpijp. De dubbele wrong moet op gelijke hoogte met de muurbeugels terecht komen. 

zinken-wrong
Dubbele wrong

Plaats de zinken regenpijp

Schuif de zinken regenpijp aan de bovenkant in het uiteinde van de sprongbocht (of een andere gebruikte bocht). Schuif vervolgens de dubbele wrong op de hoogte van de muurbeugel.

Draai de muurbeugels vast om de dubbele wrong heen. Herhaal deze stappen bij iedere muurbeugel en iedere regenpijpbuis tot dat je bij het onderste gedeelte komt.

zinken-regenpijp-80mm
Regenpijp

Waar moet het hemelwater heen?

Afhankelijk van waar jij het hemelwater naar toe wilt afvoeren, kun je kiezen voor een zinken regentonvuller, een aansluiting op het riool met behulp van een ondereind en je kunt, indien nodig, een bladvanger plaatsen, zodat jouw regenpijp niet verstopt kan raken. 

Doorloop de stappen en monteer in een paar stappen jouw eigen zinken regenpijp. Meer informatie nodig? Bekijk dan hieronder de achtergrond informatie over de verschillende onderdelen. Direct alle benodigdheden voor jouw regenpijp shoppen? Ga dan direct naar de juiste categorie in de shop.

Let op: bovenstaande beschrijving is een richtlijn voor het monteren van een zinken regenpijp. Het exacte proces kan voor ieder project anders zijn. 

zinken-regentonvuller
regentonvuller

Veelgestelde vragen over hemelwater afvoeren

Een regenpijp is een buis waarmee het hemelwater (regen, sneeuw en hagel) vanaf de dakgoot naar beneden wordt afgevoerd. 

De meest gangbare diameter voor een zinken regenpijp is 80 mm. Een buis met een diameter van 80 mm is de meest gebruikte maat voor huizen in Nederland. Vuistregel: iedere m² dakoppervlak heeft één cm² regenpijpdoorsnede nodig. Hiermee kun je eenvoudig zelf de juiste maat regenpijp en het aantal benodigde regenpijpen berekenen. 

Dit is afhankelijk van het soort dakgoot en de hoek die moeten worden gemaakt tussen de dakgoot en de regenpijp. Met behulp van een telescoopbocht, sprongbocht, bocht van 45°, 72° of 90°, kun je de benodigde verbinding zelf creëren. De benodigde bocht bevestig je aan de vergaarbak of aan het tapeinde van de dakgoot.

Monteer de regenpijp aan de muur met behulp van muurbeugels. Boor hiervoor eerst gaten op de juiste plekken in de muur. Plaats vervolgens pluggen in de muur. Hierna kun je de  muurbeugels met pin in de muur bevestigen. Draai de combimoer vervolgens open en plaats de regenpijp (met dubbele wrong) er tussen.

Je kunt een regenpijp aansluiten op het riool met behulp van een montage schuifstuk. Een andere optie is op de regenpijp aan te sluiten op een regenton, zodat je het hemelwater zelf kunt bewaren en het bijvoorbeeld voor de tuin kunt gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de regenpijp aan de onderkant open te laten of met een bochtje af te laten lopen. Op deze manier wordt het hemelwater op de natuurlijk manier verder afgevoerd.

Het is niet de bedoeling dat de zinken regenpijp onder de grond verder loopt. Hierdoor moet je een verbinding maken tussen de zinken regenpijp en het PVC van het riool. Hiervoor kun je een montage schuifstuk gebruiken. Als je het zink onder de grond door laat lopen gaat het rotten en moet het binnen enkele jaren vervangen worden.

zinken-dakgoot-regenpijp-kopen-keuzehulp
Hemelwater afvoer